Συνταγές
Ιταλικό φανταστικό φαγητό……με οσομπούκο και σαλτσούλα σούπερ πεντανόστιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
2,5 κιλά κότσι μοσχαρίσιο (οσομπούκο) ζητάω από τον κρεοπώλη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
1μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο το λευκό μέρος του
Δύο κλωνάρια σέλερι (οχι τα φύλλα)
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλ ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί ημίγλυκο
500 γραμμάρια σπιτική σάλτσα ντομάτας ή 500 γραμμάρια ντοματάκια κονκασέ
1 1/2 κ.σ πελτέ
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το κρέας μου και ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας το σκουπίζουμε να φύγει η υγρασία.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.
Περνάμε από το αλεύρι το κρέας το τινάζουμε ελαφρά και το βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Το θωρακίζουμε καλά και από τις δύο μεριές.
Ωστόσο έχουμε ψιλοκόψει σε καρέ όλα τα λαχανικά , το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα προσθέτουμε μέσα στο κρέας και τα γυρίζουμε να γλασάρουν και να ανταλλάξουν αρώματα.
Προσθέτουμε την κανέλα τα μπαχάρια και το δαφνόφυλλο και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη σάλτσα ντομάτας και ανακινούμε καλά την κατσαρόλα μου.
Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για δυόμισι με τρεις ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρεατάκι.
Αν χρειάζεται δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα μου ανακοινώνοντας να μην πιάσει η σαλτσούλα στον πάτο της κατσαρόλας.
Σερβίρουμε με Ταλιατέλες και τυράκι τριμμένο.
Για τις Ταλιατέλες
Σε καλά αλατισμένο νερό βράζουμε δύο πακέτα Ταλιατέλες για 6 λεπτά.
Σουρώνουμε καλά και βουτυρώνουμε τα ζυμαρικά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ήρθε η ώρα να δεις όλη την λίστα με τις πιο ξεχωριστές συνταγές για κρέας– Καλή σου απόλαυση!