Συνταγές
Ομελέτα φούρνου με πατάτες πολύ εύκολα στο σπίτι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γεωργία Βδρ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
✓ 10 αυγά (εγώ έβαλα λιγότερα)
✓ 2 κ.σ. λάδι
✓ 40 γρμ. Τριμμένη φρυγανιά
✓ 260 γρμ. Τηγανητές πατάτες (και εδώ μπορείτε να κινηθείτε κατά βούληση στην ποσότητα)
✓ 100 γρμ. Ζαμπόν κομμένο σε κυβακια (ή οποιο άλλο αλλαντικό θέλετε)
✓ 100 γρμ. Τσένταρ (και πάλι μπορείτε να βάλετε τυρί της αρεσκείας σας)
✓ 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
✓ 1 κ.σ. μαϊντανό
✓ 200 γρμ. Γάλα πλήρες
✓ αλάτι & πιπέρι
✓ 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
✓ 1 κ.σ. μπεικιν
* Εννοείται πως μπορείτε να τροποποιήσετε πάντοτε τα υλικά κατά την αρεσκείας σας
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
✓ προθερμενουμε το φούρνο στον αέρα στους 160
✓ σε πυρέξ 20Χ30 λαδωνουμε με πινελο
✓ πασπαλιζουμε με τη φρυγανιά ώστε να καλύψει όλη τη βάση και τα τοιχώματα για να μην κολλήσει η ομελέτα
✓ προσθέτουμε στη βάση τις πατάτες, το ζαμπόν, το τυρί και τον μαϊντανό
✓ σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ , προσθέτουμε το γάλα , αλάτι , πιπέρι μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθούν τα αυγά και προσθέτουμε το μπέικιν κι ανακατεύουμε.
✓ βάζουμε και το μείγμα με τα αβγά στο πυρέξ και φροντίζουμε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
✓ ψήνουμε για 1 ώρα.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Η Συνταγή είναι από Γεωργία Βδρ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.