Συνταγές
Νόστιμο και δροσερό γλυκάκι με φρυγανιές σιροπιασμένο όπως πρέπει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παιρνουμε φρυγανιες και τις τοποθετουμε σε δυο σειρες στο ταπερ η ταψι 30χ28
Βραζουμε ενα ΣΙΡΟΠΙ: 2 ποτηρια νερου ζαχαρη με 2 ποτηρια νερου νερο για.3 λεπτα
Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε 5 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα σιγα
ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 1 λιτρο γαλα να.ζεσταθει μαζι με 125 γραμμαρια ζαχαρη
Ριχνουμε 120 γραμμαρια κορν φλαουρ αφου προηγουμενως το εχουμε διαλυσει σε λιγο απο το γαλα
Ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και πεοσθετουμε 2 κουταλιες της σουπας βουτυρο και 1 βανιλια και την ριχνουμε πανω στις κρυες φρυγανιες
ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ:
Βαζουμε στην κατσαρολα 400 γραμμαρια ζαχαρη με 60 ml νερο στο χαμηλο ανακατευουμε να παρει ωραιο χρωμα
Ριχνουμε 80 γραμμαρια βουτυρο ανακατευουμε και την κατεβαζουμε και προσθετουμε 300 γραμμαρια κρεμα.γαλακτος ανακατευουμε καλα
Την τοποθετουμε στην εστια 2 λεπτα ανακατευοντας την
Την κατεβαζουμε.την αφηνουμε 10 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια την ριχνουμε πανω
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.