Συνταγές
Η πιο νόστιμη και εύκολη πάστα ταψιού που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά για το παντεσπάνι
4 αυγά
160γρ ζάχαρη (12 κ.σ κοφτές)
100γρ αλεύρι γ.ο.χ (8 κ.σ)
30γρ κακάο (4 κ.σ)
1/2 φακελάκι baking powder (10g)
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κ.γ χυμό λεμόνι
1 κ.σ κονιάκ
Υλικά για την κρέμα
2 κουτιά από το ψυγείο Morfat
1 κουτί ζαχαρούχο απλό ή καραμελωμένο
Για το γλάσο
150γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το baking powder και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
2. Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε την ζάχαρη, με το νερό, την βανίλια και 1 το χυμό λεμόνι. Όταν βράσει 2-3 λεπτά προσθέτουμε το κονιάκ. Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο, με το ζεστό σιρόπι.
3. Αφήνουμε να κρυώσει το παντεσπάνι. Φτιάχνουμε την κρέμα καραμέλα χτυπώντας τις morfat κρύες από το ψυγείο με το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
4. Όταν κρυώσει το παντεσπάνι προσθέτουμε επάνω την κρέμα του ζαχαρούχου.
5. Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας βράζοντας το γάλα εβαπορέ. Το ρίχνουμε και ανακατεύουμε μέσα την σοκολάτα κουβερτούρα και το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την προσθέτουμε επάνω από την κρέμα καραμέλας.
*Το ταψί είναι 25x35cm. Φτιάξτε διπλή δόση για μεγαλύτερο ταψί.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”