Συνταγές
Νόστιμα, μυρωδάτα και γουστόζικα μπισκότα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
3 αυγα
200 γρ.ζαχαρη κρυσταλικη
180 ml σπορελαιο
2 βανηλιες
Ξυσμα απο ενα λεμονι
1 κ.γ.μπεικην
2 κ.γ .κακαο
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 500 γρ.
Μερεντα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε καλα τα αυγα με την ζαχαρη να γινουν κρεμα προσθετουμε το λαδι και τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι .Η ζυμη ειναι αφρατη,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.Χωριζουμε απο την ζυμη ενα κομματι περιπου οσο ενα πορτοκαλι μεγαλο και ριχνουμε το κακαο για να γινει το σοκολατενιο μειγμα.Πλαθουμε με την λευκη ζυμη μπαλακια οσο ενα καρυδι.
Με την σοκολατενια ζυμη πλαθουμε λεπτα κορδωνια και τα τυλιγουμε γυρω απο τα μπαλακια σαν σαλιγκαρι.Τα παταμε να πλατηνουν και με το μαχαιρι χαραζουμε γυρω γυρω ακτινωτα .Παταμε με το δαχτυλο στην μεση να κανει μια λακουβιτσα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 180 βαθμους για 20 με 25 λεπτα (να παρουν χρωμα.)Τα αφηνουμε να κρυωσουν καο με το κορνε βαζουμε στην μεση μερεντα.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.