Μπισκοτα - Κουλουρια
Νόστιμα και αρωματικά κουλουράκια κανέλας, ότι πρέπει για τον καφέ μας και για όλες τις ώρες.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή χωρίς μίξερ, για τραγανά από μέσα κουλουράκια κανέλας
Η συνταγή είναι από το κανάλι Konstantina’s Kitchen
Υλικά
– 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
– 250 ml. ηλιέλαιο
– 250 ml. χυμό πορτοκαλιού
– 200 γρ. ζάχαρη
– 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
– 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
– 1 σφηνάκι κονιάκ
– 1/2 κούπα σουσάμι προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή ανακατεύοντας με το σύρμα το ηλιέλαιο με τη ζάχαρι.
Αφού διαλύσουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού, το αδειάζουμε στο μίγμα με τη ζάχαρι.
Ανακατεύοντας, προσθέτουμε το κονιάκ έως ότου να λιώσει καλά η ζάχαρι.
Στο μπωλ με το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέηκιν. Ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο μπωλ με τα υγρά υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε τη ζύμη που χρειαζόμαστε για τα κουλούρια.
Λαδώνουμε ελαφρώς τον πάγκο και τα χέρια μας, παίρνουμε ποσότητα από την ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια.
Προαιρετικά, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην εστία πάνω- κάτω για 20 λεπτά.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις την πιο νόστιμη συνταγή για “κουλουράκια κανέλας”
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Konstantina’s Kitchen
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!