Συνταγές
Όλα υπέροχα και πεντανόστιμα… Κουλουράκια πορτοκαλιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο
1,1/2 μεγάλο ποτήρι ζάχαρη
1 μεγάλο ποτήρι χυμό φρέσκο πορτοκαλί
2 μεγάλα αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
3 βανίλιες
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε πρώτα τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν καλά, να ασπρίσουν στο μίξερ , ρίχνετε το λάδι Και συνεχίζετε το χτύπημα… ρίχνετε τον χυμό πορτοκαλιού που έχετε ανακατέψει μέσα την μαγειρική σόδα, ρίχνετε το ξύσμα τις βανίλιες και ανακατεύετε όλα μαζί
Προσθέτουμε αλεύρι σιγά σιγά τόσο όσο πάρει , να γίνει μία ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια , φτιάχνετε κουλουράκια μικρά 30γρ το ένα,τα αλείφετε με κρόκο αυγού και ψήνετε πάνω σε λαδόκολλα σε φούρνο προθερμασμενο στους 180 σε αερα μέχρι να ροδίσουν…..20-25 λεπτά.!!!!
Η Συνταγή είναι από “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou .
Άλλη μια ιδέα για να φτιάξετε κουλουράκια κανέλας, πανεύκολα και με λίγα υλικά
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού κανονικό λάδι ελαφρύ
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κγ μαγειρική σόδα
2κγ κανέλα
1κγ γαρίφαλο
1κγ μπεικιν
Αλεύρι φαρίνα η για όλες της χρήσεις όσο πάρει ,περίπου 800-850 γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το σύρμα λίγο το λάδι με την ζάχαρη, προσθέτουμε τον χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα σε αυτόν την μαγ σόδα
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και όσο αλεύρι πάρει, περίπου 800-850γρ.
Πλάθουμε τα κουλουράκια τα ρολαρουμε μέσα στο σουσάμι η σε κρυσταλλική ζάχαρη να κολλήσει επάνω τα κάνουμε στρογγυλά η μακρόστενα και ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.
Γίνονται πολύ τραγάνα και νόστιμα..
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou .