Συνταγές
Νόστιμα και μυρωδάτα γιουβαρλάκια σούπα χυλομένα με αυγολέμονο!
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
1κρεμμυδι ξερο
μαϊντανό δυόσμο
αλάτι πιπέρι λίγο κουρκουμα
1 αυγό λίγο λαδι
1 φλυτζανακι του ελληνικού ρύζι καρολίνα
2 φλυτζανακια ρύζι για την σούπα
Για το αυγολέμονο
1 αυγο
Χυμό από δύο λεμόνια ζωμό από το φαγητό που βρασουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε πλάθουμε τα γιουβαρλάκια κ τα περνάω λίγο από το αλεύρι τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει
βάζουμε λίγο ελαιόλαδο καρότα κ βράζουμε μισή ώρα περίπου… ρίχνουμε το ρύζι κ βράζουμε ένα τέταρτο ακόμη
τέλος κάνουμε το αυγολέμονο
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για πολύ ωραίο φαγητό καλομαγειρεμένο.. Νόστιμοτατα γιουβερλάκια αυγολέμονο
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμα 1 μεγάλο κρεμμύδι 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ανιθο – μαϊντανό – δυόσμο 1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα αλάτι πιπέρι, λίγο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κιμά αλάτι πιπέρι το ρύζι το κρεμμύδι ( το έχω κόψει στο μουλτι ) επίσης ψιλοκοβουμε ανιθο , μαϊντανό, δυόσμο,το λάδι, ζυμωνουμε καλά
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τα περνάμε από το αλεύρι τα τοποθετουμε σε πιατέλα. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και το ανάλογο λάδι μια πατάτα σε κύβους και ροδελες καρότο
όταν πάρει βράσει προσθέτουμε τα γιουβερλακια τα οποία βράζουμε σε μέτρια φωτιά 3/4 της ώρας.
Για το αυγολέμονο :
χτυπάμε καλά στο μουλτι 3 αυγά προσθέτουμε χυμό 2 λεμονιών και μια κουταλιά σούπας κορν φλαουρ συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο, προσθέτουμε αλατι πιπέρι και ζουμί από το φαγητό χτυπάμε λίγο ακόμα και περιχυνουμε με αυτό το μείγμα το φαγητό
Κουνάμε κυκλικά τη κατσαρόλα,κλείνουμε τη φωτιά, το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.