Συνταγές
Υπέροχα αγαπημένα και λαχταριστά ντολμαδάκια (ή Λαχανοντολμάδες)
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
. Ζεματισμένα λαχανόφυλλα
. Γέμιση :
μοσχαρίσιος κιμάς, λίγο ρύζι Καρολίνα, ασπράδια, ξερά κρεμμύδια, άνηθος κ μαϊδανός, αλατοπίπερο, ξύσμα λεμονιού κ λάδι
Ντολμαδάκια :
. Ζεματισμένα αμπελόφυλλα
. Γέμιση :
ρύζι νυχάκι (1 κγ για κάθε φύλλο), ξερά κρεμμύδια, φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθο κ μαϊδανό (δε μας αρέσει ο δυόσμος), ξύσμα λεμονιού, αλατοπίπερο κ λάδι
Τζατζίκι :
Γιαούρτι 2 %, αγγουράκια, σκόρδο, μπούκοβο, άνηθος, αλατοπίπερο, ξύδι κ λάδι
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπεροχα καλοφτιαγμένα νόστιμα ντοματοκεφτεδάκια.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 Ντομάτες μεγάλες
2 Μεγάλα κρεμμύδια
1 Πατάτα ωμή και τριμμένη στον τρίφτη
1/2 ματσάκι δυόσμο
Λίγο μαϊντανό
1 μικρο κομμάτι τυρί φέτα
2 Κουτ της σούπας ζάχαρη
Αλάτι κ πιπέρι κ λίγο λαδακι
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουτάλια σουπας μπεικιν
Καλό θα είναι οι ντομάτες να είναι άνυδρες
Εκτέλεση
Στύβουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες τα κρεμμύδια την πατάτα το τυρί και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά..ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη .
Ρίχνουμε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός ..Εγώ έριξα πέντε κουταλιές καλά γεμάτες σούπας
Ρίχνουμε σε καυτό λάδι με το κουτάλι και βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν τα λάδια τους.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.