Συνταγές
Ντολμαδάκια με τα πρώτα φρέσκα αμπελόφυλλα!
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Ελευθεριαδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την γέμιση
2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
3 ξέρα κρεμμύδια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισό φλιτζάνι άνηθο
μισό φλιτζάνι μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο
Ρίγανη, μαύρο πιπέρι
Λίγο κάρυ και σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ζεματάω λίγα- λίγα τα φύλλα για 1 λεπτό, αφού κρυώσουν τυλίγουμε τα ντολμαδάκια.
Με αυτό τον τρόπο τα αποθηκεύω στην κατάψυξη.
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Ελευθεριαδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για γεμιστά ορφανά με πατατούλες.
Νοστιμότατο και αγαπημένο φαγητό – Τα καλύτερα
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έπλυνα και καθάρισα τις πιπεριές έβγαλα την ψίχα από την ντομάτα.
Σε ένα τηγάνι σοτάρισα 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα με λίγο λάδι, σοτάρισα για 2 με 3 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι Καρολίνα όσα γεμιστά τόσο ρύζι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε την πολτοποιημένη ψίχα ντομάτας.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε νερό, 1 ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα γλυκιά, δυόσμο ανακατεύουμε.
Γεμίζω τα λαχανικά, κόβω και τις πατάτες, ρίχνω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα γλυκιά, λίγο λάδι και λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 2 ώρες.
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.