Συνταγές
Πάρτε γιαούρτι και κοπιάστε να φάμε ντολμαδάκια γιαλαντζί
Ετοιμάστηκαν για το Πάσχα!
Έτσι ωμά θα μπουν κατάψυξη και θα βράσουν το Μεγάλο Σάββατο!
Η Συνταγή είναι από Σοφία Πανταζή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
δύο βάζα φύλλα δικής μου παρασκευής ,(240 φύλλα)
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
Ένα ματσάκι άνηθο μεγάλο
Ένα ματσάκι δυόσμο μεγάλο
Δύο ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι, πιπέρι, ένα λεμόνι
Μια κούπα λάδι
Δυόμιση φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
* κατά τις 20 Μαϊου μαζεύω αμπελόφυλλα, κόβω κοτσανάκια και τα πλένω πολύ καλά. Τυλίγω σε ρολάκια ανά πενήντα κομμάτια και τα βάζω στο βάζο, τα γεμίζω με νερό κρύο και μια κουταλιά του γλυκού αλάτι χοντρό. Κλείνω τα βάζα και τα βάζω σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν για ένα τέταρτο, τα βγάζω ανάποδα όλη νύχτα τα βάζα και έτοιμα τα φύλλα!!
** στην κατάψυξη δεν έχουν ουσία έτσι τα ντολμαδάκια σπάει το ρύζι και χάνετε η ουσία του, καλό θα ήταν να βάζατε το ρύζι το άλλο το κίτρινο που δεν σπάει στην κατάψυξη δοκιμάστε το.
*** από την κατάψυξη τα ψήνω με λίγο ελαιολάδο, 1 κουταλιά πάστα ντομάτα διαλυμένο σε ζεστό νερό, 1 κουταλάκι νοστιμιά και όσο νερό χρειαστεί, σχεδόν να καλυφθούν, σκεπάζω με χαρτί, βάζω βαρίδι και κλείνω την κατσαρόλα, ψήνω στην εστία χαμηλή φωτιά 20 λεπτά σερβίρω αφού πιούν το ζουμί τους είναι τέλεια.
Η Συνταγή είναι από Σοφία Πανταζή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει.
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για για 100 ντολμαδάκια.
Μόλις κατέβηκαν από την φωτιά !!
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
100 αμπελόφυλλα φρεσκοκομμένα
3 κούπες ρύζι Καρολίνα
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι δυόσμο
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κτσ. αλάτι
1/2 κτσ. πιπέρι
3 λεμόνια, (1 στην γέμιση, 2 στο βράσιμο)
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.