Connect with us

Συνταγές

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με μοναδικό άρωμα και απίθανη γεύση

Published

on

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Τι Θα Φάμε Σήμερα Μα ΝΟΥΛΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ:
300 γρ. τρυφερά αμπελόφυλλα, 300 γρ. ρύζι νυχάκι, 1/2 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο, 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο, 1 ποτήρι ελαιόλαδο, 2 λεμόνια, (το χυμό τους), 2 κτγ. αλάτι, 1/2 κτγ. πιπέρι, 4-5 μεγάλα φύλλα μαρουλιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα αφαιρούμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι τα κοτσάνια που μπορεί να έχουν κάποια απ᾿ τα φύλλα μας και ύστερα τα ζεματίζουμε λίγα- λίγα για 2-3 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σ᾿ ένα μπολ με κρύο νερό και όταν τα ζεματίσουμε όλα τα στραγγίζουμε σ᾿ ένα τρυπητό. Στο τέλος βάζουμε και τα φύλλα μαρουλιού στο βραστό νερό για να τα ζεματίσουμε.

Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το 1/2 ποτήρι λάδι και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το ρύζι, (πολύ καλά πλυμένο και στραγγισμένο), το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό βραστό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά του. Στη συνέχεια αδειάζουμε την κατσαρόλα με το ρύζι, σε ένα μπολ για να κρυώσει λίγο η γέμιση και αρχίζουμε να τυλίγουμε τα ντολμαδάκια μας.

Βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας τα φύλλα μαρουλιού και από πάνω τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σε στρώσεις. Παίρνουμε ένα- ένα τα αμπελόφυλλα στην παλάμη μας με τα νεύρα προς τα πάνω και την γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω και βάζουμε στο κέντρο 1 κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα και κλείνουμε τυλίγοντας το ντολμαδάκι σε ρολό.

Όταν τελειώσουμε τα ντολμαδάκια ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε βραστό νερό, (περίπου 2 ποτήρια νερό), μέχρι να σκεπαστούν όλα καλά, σκεπάζουμε με ένα πιάτο τα ντολμαδάκια, (για να μη μας διαλυθούν στο βράσιμο), και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 50-60 λεπτά.

Ελέγχουμε ενδιάμεσα μήπως έχει σωθεί εντελώς το νερό, αν έχει σωθεί συμπληρώνουμε λίγο νερό ζεστό ακόμη. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο μέσα στη κατσαρόλα και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα. Σερβίρονται με λεμόνι ή γιαούρτι ή και τζατζίκι.

Η Συνταγή είναι από Τι Θα Φάμε Σήμερα Μα ΝΟΥΛΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές6 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές8 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές10 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα12 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές14 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές16 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές17 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version