Συνταγές
Νοστιμότατο φαγητό – Πένες με χταποδάκι σήμερα
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το χταπόδι
Ένα ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Μπράβο
Λάδι
Πιπέρι
Δαφνόφυλλα
Μισή κούπα κόκκινο κρασί
Μια ΚΣ πελτέ
Εκτέλεση
Έπλυνα και καθάρισα καλά τα χταποδακια τα μάτια και ότι έχει για πέταμα Το έβαλα σε μια κατσαρόλα να βράσει να φύγουν όλα τα ζουμιά Μόλις ήτανε έτοιμο Τσιγάρισουμε σε λάδι το κρεμμυδι και τα χταποδακια
Έσβησα με το κρασί Μόλις Εξατμίστηκε το αλκοόλ πρόσθεσουμε τον πελτε Αραιωμένο με νερό Τα μπαχάρια και αλάτι
Το έβρασα σε χαμηλή φωτιά μέχρι που μαλάκωσε και Έδεσε η σάλτσα Τις πένες τις έβρασα σε Αλατόνερο για δέκα λεπτά Τις σουρωσα και τις έκαψα με φυτικό βούτυρο
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για απολαυστική πίτσα στεφάνι με ένα υπέροχο, βελούδινο, μοναδικό ζυμάρι!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενη Σιδηροπουλου-Χρυσές Συνταγές”
Υλικά:
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κύβο μαγιά ή 1 φακ. Ξερή μαγιά
1 κουτ.γλ.αλάτι
1 κουτ.γλ.ζάχαρη
300 γρ. Χλιαρό νερό όχι καυτό
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που τα γράφω και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο!! Γίνεται μια εύπλαστη ζύμη!!
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει και να ξεκουραστεί για μία ώρα!!!
Για τη σάλτσα βάζω:
1 κουτ.σουπ πελτέ ντομάτας
1 κουτ.σουπ κέτσαπ
Λίγο λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Τα χτυπάω όλα σε ένα μπολ και βάζω τη σάλτσα μας πάνω στη βάση της πίτσας!!
Για τη γέμιση βάζω:
Κασέρι σε τρίμματα
Διάφορα αλλαντικά και λίγο σαλάμι
Κασέρι σε τρίμματα
Ελιές κομμένες σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη και λίγη κόκκινη
Μανιτάρια τεμαχισμένα
Ντομάτες ή ντοματίνια
Γενικά μπορεί κανείς να βάλει ότι έχει στο ψυγείο του ή ότι του αρέσει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενη Σιδηροπουλου-Χρυσές Συνταγές”