Συνταγές
Τέλειο, μοσχοβολιστό γλυκό – νηστίσιμο ρεβανί που θα αρέσει σε όλους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
150 γραμμάρια ινδοκαρυδο
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (να γίνει ένα μείγμα σαν του κέικ)
1 φακελάκι μπεκιν παουντερ
1 πορτοκάλι το ξύσμα του
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ :
4 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
Χυμό από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αλεύρι, χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν, και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι (μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν το κέικ)
Λαδώνουμε και αλευρωνουμε ενα ταψί, και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
Ψήνουμε το ραβανι στους 170 βαθμούς στον αέρα του φούρνου για περίπου 50 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι :σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 – 6 λεπτά.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι.
Όταν ψηθεί το ραβανι το βγάζουμε από το φούρνο το αφήσουμε 5 λεπτά και έπειτα το κόβουμε σε ότι σχήμα κομμάτια θέλουμε, και ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια, το αφήνουμε να απορρόφηση ολο το σιρόπι και.. απολαύσετε το!!!
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.