Συνταγές
Νηστίσιμοι κουραμπιέδες – μια γρήγορη λύση για ένα νόστιμο κέρασμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
300 ml σπορέλαιο
150 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι σόδα
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
1 κουταλάκι κανέλα
35 ml κονιάκ
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ. η που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ μπέικιν
Καρύδια πεκαν η κανονικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λαδι και τα ανακατεύουμε με μιξερ, η με αυγοδαρτη. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, την σόδα και το κονιάκ.
Κατόπιν τις βανίλιες, γαρίφαλο, την κανέλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας και να πλάθετε. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Παίρνουμε λιγη ζύμη, δίνουμε στρογγυλό σχήμα (όπως ενα καρύδι) και το πατάμε λίγο.
Βάζουμε μισό καρύδι στη μέση και κλείνουμε. Δίνουμε σχήμα μισοφέγγαρου, κάποια στρογγυλους και κάποια χωρίς καρύδι.
Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα πάνω χαρτί σε ψησίματος. Ψήνουμε στους 180’C βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφού τα βγάλουμε και όπως είναι καυτά τα βάζουμε σε μπολ με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κατόπιν σε πιατέλα σερβιρίσματος, αφήνουμε να κρυώσουν.
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.