Γλυκα
Τα παιδιά σας θα τη λατρέψουν και όσοι τη δοκιμάσουν! Νηστίσιμη σοκολατόπιτα και φυσικά χωρίς μίξερ
Να το δοκιμάσετε και να μας πείτε αν έχουμε δίκιο! Μοναδική νηστίσιμη σοκολατόπιτα έτοιμη σε 5 Λεπτά! Δοκιμάστε την Άμεσα! Αφρατη, σοκολατενια, και σιγουρα πεντανοστιμη!!! Τι αλλο να ζητησει κανεις…. Πραγματικα ειναι απιθανη!!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
-250 γρ. γάλα Alpro βανίλιας ή καρύδας
-30 γρ. χυμό λεμόνι
-300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή
-250 γρ. ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο
-600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-70 γρ. κακάο
-10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
-5 γρ. σόδα μαγειρικής
-250 γρ. ζεστό νερό
για την σως σοκολάτας
-200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-30 γρ. κακάο
-120γρ. ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο
-600 γρ. γάλα Alpro βανίλιας
-160 γρ. κουβερτούρα μαύρη 60-70%
για το στόλισμα
-αμύγδαλα φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή ανακατεύοντας το γάλα, τη ζάχαρι, το ηλιέλαιο και τον χυμό από το λεμόνι με το σύρμα.
Αδειάζουμε με ένα σουρωτήρι το αλεύρι, το μπέηκιν, το κακάο και τη σόδα.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το νερό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αλείφουμε με ηλιέλαιο ένα ταψί διαστάσεων 36Χ25 εκατοστά και αδειάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Οταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της σως σοκολάτας. Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας ελαφρώς.
Κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και με ένα καλαμάκι κάνουμε τρύπες για να απορροφηθεί καλά η σως.
Οταν η σως βράσει, αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Αδειάζουμε την καυτή σως ομοιόμορφα επάνω στην πίτα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και στολίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι και δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τα πιο λαχταριστά “νηστίσιμη σοκολατόπιτα” ever!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT