Συνταγές
Νηστίσιμες πιτούλες με λαχανικά και ελιές, υπέροχα φτιαγμένες
Νόστιμη συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 φλ νερό χλιαρό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 φακελάκι μαγια
1 κ.γ ρίγανη
1/4 κούπας ελαιόλαδο
3-3,5 φλ αλευρι
Για την γέμιση
2 κρεμυδια ξερα ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
4-5 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
Αλάτι πιπέρι
1 φλ ελιες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατέυουμε το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη και αφήνω δέκα λεπτά να ενεργοποιηθεί. Μετά προσθέτουμε το λάδι και την ρίγανη ανακατέυουμε και προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη μια ώρα να φουσκώσει.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε λάδι και τριγαρίζουμε τα κρεμυδια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα βγάζουμε και τα βάζω σε ένα μπολ συνεχίζουμε τσιγαριζοντας τις πιπεριές τις βάζουμε και αυτές στο μπολ και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ μαζί και τις ελιές και λίγο αλάτι και ανακατέυουμε καλά. Αφηνουμε στην άκρη.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπαλάκια. Παιρνουμε ένα μπαλάκι και το ανοίγουμε σε ένα στρογγυλό φύλο στο μέγεθος πιάτου του φρούτου χαράζουμε σε 4 τρίγωνα προσεχω να μην φτάσουμε μέχρι το κέντρο βάζουμε γέμιση και τα κλείνω στο κέντρο βάζουμε μια ελιά. Ανακατευουμε λίγο ελαιόλαδο με 1/2 Κ.γ πάπρικα γλυκιά και λαδώνουμε τα πιτάκια .Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Νόστιμη συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”