Συνταγές
Η Νοστιμιά τους δεν υπάρχει ! Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι ελαφρύ και ελαιόλαδο μισό- μισό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια και ένα λεμόνι
1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
1 κτγ. σόδα που τη λιώνω στο χυμό
2 στικ βανίλιες
Εκτέλεση
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει μία μαλακή ζύμη ίσα- ίσα που να μην κολλάει στα χέρια.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 15 με 20 λεπτά ανάλογα την κουζίνα σας.
Η συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Αφράτα και τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού – νηστίσιμα που θα τα φτιάχνεις συνέχεια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Rania Mantopoulou – Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
εγώ τα μετράω όλα με την κούπα του Nescafé
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/2 κτγ. κανέλα
1/2 κτγ. σόδα μαγειρικής
2 βανίλιες
1/2 φακελάκι μπέικιν
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 1/2 κιλό
Εκτέλεση
Σε αρκετά βαθύ μπολ θα ανακατέψετε όλα τα υλικά με τη σειρά που σας γράφω. Το μπολ να είναι βαθύ γιατί όταν προσθέσετε την σόδα θα φουσκώσει! Θέλουμε μία εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε για κανένα 20λεπτο στο ψυγείο καί ξεκινάμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 αέρα για 10 έως 20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Βγαίνουν μαλακά μην τα φοβηθειτε όταν κρυώσουν σκληραίνουν καί γίνονται τραγανά!
Υ.Γ. Κάνουμε πάντα την διπλή δόση γιατί εξαφανίζονται γρήγορα. Μόλις κρυώσουν καλά τα αποθηκεύεται σε αεροστεγές κουτί.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Rania Mantopoulou – Χρυσές Συνταγές”