Συνταγές
Νηστίσιμα κουλουράκια με γεύση πορτοκάλι – είναι το τέλειο βούτημα !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έχουν κρόκο αυγού απο πάνω. Δεν είναι νηστίσιμα, αν το παραλείψετε ναι.
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά:
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,1 φακ.μπέικιν, 2 κτγ. ξύσμα πορτοκαλιού, 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το λάδι και την ζάχαρη στην λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά αλεύρι και ανακατεύουμε πρώτα με το σύρμα και στην συνέχεια αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Πλάθουμε κορδόνια ίσα και αρχίζουμε να φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε.
Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί τα αλοίφουμε με κρόκο αυγού.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά.
Εάν τα θέλουμε τραγανά τα ψήνουμε 15 λεπτά.
Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των 200 ml.
Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία.
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
ΡΟΛΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
Η Συνταγή είναι από Ioanna Grammati – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ JoanArt”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
4 αυγά
90 γρ. ζάχαρη
50 ml. φρέσκο γάλα
50 ml. λάδι
40 γρ. αλεύρι
40 γραμμάρια κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Κρέμα
300 ml. κρέμα ζαχαροπλαστικής
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
100 γρ. μασκαρπόνε
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κονσέρβα ροδάκινα καθαρισμένα
Εκτέλεση
Χώρισα τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα με χυμό λεμονιού και τα 3/4 της ζάχαρης.
Ανακατεύω τους κρόκους με την άλλη ζάχαρη, γάλα, λάδι, εκχύλισμα βανίλιας, αλεύρι και κορν φλάουερ.
Τέλος έβαλα τα ασπράδια 2-3 φορές, προσεκτικά με μια σπάτουλα. Βάζω το μείγμα σε ταψί με χαρτί ψησίματος.
Οι διαστάσεις του δικού μου είναι 40 x 30 x 5 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Κόβω τα ροδάκινα σε κυβάκια και τα στέγνωσα σε χαρτί κουζίνας.
Χτύπησα την κρέμα γάλακτος με το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.
Χώρισα 6 κουταλιές κρέμα γάλακτος για το άλειμμα και το στολισμό του ρολού.
Μοίρασα την υπόλοιπη κρέμα στο παντεσπάνι, έβαλα ροδάκινα και τα τυλίγω σε ρολό. Βάζω το ρολό στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Στόλισα με την κρέμα που κρατήσαμε και ροδάκινα.
Η Συνταγή είναι από Ioanna Grammati – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ JoanArt”.