Συνταγές
Υπέροχα φτιαγμένα και σίγουρα νόστιμα νηστίσιμα κουλουράκια μελιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Για το πρωινό και απογευματινό καφεδάκι μας…. για την παραλία …για όλες τις ώρες !!!!!
Η συνταγή είναι από Χριστίνα Γιαννοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
-1 ποτήρι νερού ζάχαρη
-1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
-1 κτγ. σόδα
-1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-1 κτγ. κανέλλα και λίγο γαρίφαλο
-μια τσιμπιά αλάτι
-1 κτσ. μέλι
-αλεύρι ΓΟΧ( στο περίπου 700gr) κοσκινισμένο
-2 σοκολάτες κουβερτούρα
-αμύγδαλα
-σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη σόδα με τον χυμό πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε με το σύρμα τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη .
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε ελαφρά έως ότου η ζύμη που χρειαζόμαστε να είναι έτοιμη.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης βάρους περίπου 25 γρ. και πλάθουμε τα κουλουράκια.
Πιέζουμε τα κουλουράκια ελαφρώς με το πηρούνι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 έως 30 λεπτά περίπου, ανάλογα και με τον φούρνο.
Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με λίγο καλαμποκέλαιο.
Διαλύουμε στο multi τα αμύγδαλα με τις σταφίδες.
Βουτάμε τα κουλουράκια στην λιωμένη κουβερτούρα και κατόπιν τα ανακατεύουμε στο μίγμα με τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε αλουμινόχαρτο και κατόπιν στο ψυγείο.
Διατηρούνται σε γυάλινο αεροστεγές μπώλ.
Η Συνταγή είναι από Χριστίνα Γιαννοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!