Συνταγές
Γεύση αξέχαστη, αγαπημένη, των παιδικών μας χρόνων – μωσαϊκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα άχνη
2 κσ. κακάο
1 αυγό
1 σφηνάκι κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, προσθέτουμε το κακάο και το αυγό και ξανα χτυπάμε. Τρίβουμε τα μπισκότα τα ραντίζουμε με το κονιάκ και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, φτιάχνουμε ένα ρολό, τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε κατάψυξη.
Το πασπάλισα με τρούφα σοκολάτα για έξτρα απόλαυση!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή ..
Είναι πάρα πολύ ωραίο γλυκό τούρτα κορμός μωσαϊκό – όμορφο σαν πετράδι
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε 2 πακέτα μπισκότα Ντι μπερ σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1/2 ζαχαρούχο γάλα, 3 κ.σ κακάο, 1βανίλια, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, 1 φλιτζ φουντούκια ψημένα ,1/2 φλυτζάνι φιστίκι Αιγίνης , 3 κ.σ βούτυρο μαλακό
ανακατεύουμε και το βάζουμε σε μια φόρμα με μεμβράνη για να βγει εύκολα και μετά στο ψυγείο για να δέσει.
Ξεφορμαρουμε και ρίχνουμε από πάνω λιωμένη κουβερτούρα 100γρ με 100γρ κρέμα γάλακτος, γαρνίρουμε με καραμελωμένα φουντούκια και τριμμένη φιστίκι Αιγίνης .Διακόσμησουμε όπως θέλουμε.
Το σερβίρουμε και μια μπάλα παγωτό καραμέλα . Μετά όταν σερβίρουμε το βάζουμε πίσω στο κατάψυξη.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.