Συνταγές
Υπέροχο δροσερό και λαχταριστό μωσαΐκο τζέλλυ με γιαούρτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3 συσκευασίες τζέλλυ (1×2φακελάκια)
διαφορετικά χρώματα. Μπορούμε να βάλουμε τζέλλυ χωρίς ζάχαρη
1,1/2 ποτ.νερο για κάθε φακελάκι
2 φακελάκια ζελατίνη (2×10g)
1,1/4 ποτ.νερό (το μισό κρύο και το άλλο μισό ζεστό)
350γρ γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
1 ζαχαρούχο γάλα ή(1/2 ζαχαρούχο γάλα ή 1/2ποτ.ζαχαρη αχνη (120γρ)ή στέβια
λίγη μαστίχα
(αμύγδαλα σπασμένα και κομμένα)
Εκτέλεση
Κάνουμε τα τζέλλυ με μισό νερό ζεστό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και μετά βάζουμε το υπόλοιπο (σύνολο 1,1/2ποτ.)
Τα βαζουμε σε τάπερ ορθογώνια, να εχουν πάχος 2cm.Οταν κρυώσουν στο ψυγείο να παγώσουν για 3-4 ώρες. Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Βάζουμε την ζελατίνη στο μισό νερό που είναι κρυο και ανακατεύουμε καλά με ενα πιρούνι. Θα πείξει, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό αλλά ζεστό και ανακατεύουμε.Βαζουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα ή ζάχαρη και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Έχουμε ανακατέψει το γιαούρτι με ενα σύρμα.
Προσθέτουμε το μείγμα ζελατίνη-ζαχαρουχο γάλα στο γιαούρτι, βάζουμε και λίγη μαστίχα, αμύγδαλα και πάλι ανακατεύουμε καλά.
Ανακατεύουμε τα τζέλλυ και βάζουμε μια στρώση στην φόρμα, μετά λίγο μείγμα, τζέλλυ, μείγμα. Πρέπει να το κανουμε γρήγορα γιατί πειζει γρήγορα η ζελατίνη.
Πιέζουμε με κουτάλι να ισιώσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.