Συνταγές
Μυρωδάτο κέικ Πορτοκάλι με γλάσο σοκολάτας. Και νηστίσιμο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Για σήμερα έχουμε αφράτο κέικ πορτοκαλιού με γλάσο σοκολάτας. Θα μυρίσει η κουζίνα πορτοκάλι και είναι και νηστίσιμο, αν και μάλλον θα το φτιάχνεις και εκτός νηστείας…
Υλικά
250 γρ ζάχαρη
150 ml αραβοσιτέλαιο
350 ml χυμό πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι σόδα
2 βανίλιες
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κουταλιές κορν φλάουρ
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το Γλάσο
100 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές κακάο
100 ml νερό
100 ml αραβοσιτέλαιο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε παίρνοντας ένα μπολ κανονικού μεγέθους και αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το αραβοσιτέλαιο.
Κατόπιν, στον χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αφρίσει όπως φαίνεται και στο βίντεο στη συνέχεια.
Έπειτα ρίχνουμε ρίχνουμε το μείγμα στην ζάχαρη με το λάδι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, αρωματίζουμε το μείγμα με τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Κατόπιν, ενσωματώνουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει χυλός.
Συνεχίζουμε και απλώνουμε τον χυλό σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι το κέικ μας να ροδίσει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με μία οδοντογλυφίδα ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του κέικ μας.
Συνεχίζουμε με το γλάσο. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά, περίπου.
Τέλος, περιχύνουμε το κρύο γλάσο πάνω από το κρύο κέικ.
Έτοιμο το νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού! Θα σου αρέσει τόσο πολύ που θα το κάνεις και εκτός νηστείας!
Δες την συνταγή βήμα βήμα στο βίντεο παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!
Καλή επιτυχία!