Συνταγές
Ωραιότατο καλόμαγειρεμένο και λαχταριστό μυδοπίλαφο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 σακουλάκι μύδια καθαρισμενα
1 .5 φλ ρύζι κίτρινο
3 φλ νερό
Λίγο άνιθο
Λίγο μαιντανό
1 φρέσκο κρεμυδάκι
1 σκόρδο σκορδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες σε κυβακια
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
Λάδι αλάτι πιπερι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μύδια τα πάρουν μια βράση και πετάμετο πρώτο νερό.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω λαδι και τσιγαριζουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε τα μύδια σβήνω με το κρασί αφήνω λίγο να εξατμιστεί και προσθέτω τις ντομάτες αφήνουμε λίγο να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτουμε το ρύζι
ανακατέυουμε λίγο να τσιγαριστεί και μετά προσθέτω το νερό και τον χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε 20 λεπτά περίπου .
Πεντε λεπτα πριν το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο τον μαϊντανό αλάτι πιπέρι. Αφηνουμε 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις ατζέμ πιλάφι με ζάχαρη και κανελίτσα (Νηστίσιμο)
Η Συνταγή είναι της κ. Lazaridou Panagiota – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια ρύζι (Καρολίνα , αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο εσείς προτιμάτε! Απλά θα το βράσετε πιο πολύ)
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3-4 φλιτζάνια νερό
3-4 κουλούρες φιδέ
1 φλιζανακι του καφέ ελαιόλαδο
Κανέλα και ζάχαρη για το
σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)Βράζουμε το ρύζι και στο μέσον του βρασμού ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και το αποσύρουμε από την φωτιά όταν είναι έτοιμο (αν έχει νερά τά στραγγίζουμε)
2)Σε ένα τηγάνι καίμε το ελαιόλαδο και καβουρδιζουμε το φιδέ,αφού τον σπάσουμε, μέχρι να ροδισει και να γίνει τραγανός
3) Προσθέτουμε τον φιδέ με το λάδι στο ρύζι ανακατεύοντας ώστε να γίνει ομοιογενές μίγμα
4) Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, σκεπάζουμε και με ένα καπάκι και αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες να τραβήξει τα υγρά
5) Σερβίρεται ζεστό ή κρύο πασπαλισμενο με λίγη ζάχαρη (αν μας φανεί αγλυκο) και μπόλικη κανέλα!!
Η Συνταγή είναι της κ. Lazaridou Panagiota – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.