Συνταγές
Αφράτο λαχταριστό και πεντανόστιμο μπριος με κρέμα
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 240 γρ. χλιαρό γάλα διαλύουμε ένα φακελάκι ξερή μαγιά.
Προσθέτουμε 80 γρ.ζαχαρη , 80 γρ. καλαμποκελαιο, ένα αυγό ,ξύσμα από ένα λεμόνι και ανακατεύουμε .
Στη συνέχεια προσθέτουμε 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (στο οποίο έχουμε προσθέσει μισό κ.γ. αλάτι) σε δόσεις και ζυμωνουνε.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα.
Μετά από μια ώρα βάζουμε την ζύμη σε βουτυρωμενο ταψακι ή πυρεξ Ν.28 και το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει λίγο ακόμη.
Κάνουμε την κρέμα ως εξής:
Σε ένα κατσαρολακι ανακατεύουμε καλά ένα αυγό, 50 γρ. ζάχαρη, 2 βανιλιες, 2 κ σ. γεμάτες κορν φλάουρ και στη συνέχεια ρίχνουμε και ανακατεύουμε 300 γρ. γάλα .
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Με τα δάχτυλα μας πατάμε την ζύμη και ανοίγουμε δύο κύκλους.
Βάζουμε την κρέμα σε κορνε και γεμίζουμε με αυτήν τους κύκλους της ζύμης.
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό ,που βάλαμε και ένα κ.γ. γάλα,την ζύμη και πασπαλιζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδησει
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για αφράτα μπριος με κρέμα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Louiza Bitou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Με τη σειρά που τα βάζω
150 γρ γάλα
2 κουταλιές ζάχαρη
6 γρ μαγιά ανακατεύουμε
1 αυγό
50 γρ λιωμένο βούτυρο
5 γρ αλάτι
1 βανίλια
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ζυμώνουμε κι αφήνουμε να φουσκώσει.
Χωρίζουμε σε 6 μπάλες κι κάθε μπαλάκι στα τρία και πλάθεις όπως εγώ πλεξούδες.
Για την κρέμα.
2 κρόκους
40 γρ νισεστε
200 γρ γάλα βάζουμε στο μάτι και ανακατεύεις μέχρι να πήξει και μετά 1 βανίλια και 20 γρ βούτυρο την κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου την βάζεις στις πλεξούδες
*δεν τα γεμίζεις τη βάζεις από πάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Όταν τελειώσεις με τις πλεξούδες τις αφήνεις να φουσκώσουν 20 λεπτά και με 1 κουταλιά γάλα κι έναν κρόκο αυγού τα αλείφεις και μετά την κρέμα με ένα κορνέ τα ψήνεις για 25 με 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κι όταν βγουν από το φούρνο κοσκινίζεις λίγη άχνη ζάχαρη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Louiza Bitou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”