Συνταγές
Μπουκιά και απόλαυση – Τάρτα κρέμα με φράουλες
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/4 κιλο ζύμη σφολιάτας
2 κουπες γαλα
3 κουταλιές αλευρι γ.ο.χ
3 κουταλιες κορν φλαουρ
1/2 κουπας ζαχαρη
λιγο αλατι
λιγη βανιλια
4 κροκαδια
400γρ σαντιγυ
1 κιλο φρεσκιες φραουλες
λιγη μαρμελαδα φραουλα
λιγα αμυγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γυριστε αναποδα μια φορμα ταρτας στρωστε επανω τη ζυμη σφολιατας να καλυπτει και τα χειλη της.Τρυπηστε με το πιρουνι και ψηστε στους 200 για 10 λεπτα περιπου.
Ετοιμαστε την κρεμα.βραστε το γαλα. Σ ενα κατσαρολακι ανακατεψτε το αλευρι το κορν φλαουρ τη ζαχαρη και το αλατι.
Ανακατευοντας συνεχως ριξτε μεμιας το καυτο γαλα .βραστε την κρεμα σε πολυ χαμηλη φωτια ή σε μπαιν μαρι 6 λεπτα περιπου.
Χτυπηστε τα κροκαδια ριξτε σ αυτα λιγη κρεμα κι αδειαστε τα στην υπολοιπη κρεμα.βραστε αλλα 4 λεπτα.Κατεβάστε και ριξτε την βανιλια .όταν κρυωσει ανακατεψτε απαλα 1 κουπα σαντιγυ κι αδειαστε στην ταρτα.Αλειψτε λιγη σαντιγυ στα σημεια της κρεμας που θ ακουμπήσουν οι φραουλες.
Βαλτε τις φραουλες καλυψτε με αραιωμενη μαρμελαδα .γαρνιρετε με σαντιγυ κι αμυγδαλα
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.