Συνταγές
Το απόλυτο ορεκτικό – η εμφάνισή του τα σπάει – μπισκουι με σπανάκι ρολό γεμιστό με τυρί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dina Barbatsouli – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
Υλικά:
1 σακουλάκι σπανάκι φρέσκο περίπου 300 γρ (φρεσκουλης)
4 αυγά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 συσκευασία τυρί Φιλαδέλφεια μεγάλη 300 γρ
50 γρ ανθότυρο
4 κσ αλεύρι γοχ
Λίγο αλάτι
1/2 κγ ζάχαρη
Λίγο πιπέρι
1 πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη στο μουλτι
6 φέτες περίπου μπέικον
Λιγες φέτες γαλοπούλα καπνιστή περίπου 8
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παίρνουμε το σπανάκι και το ζεματαμε με λίγο βραστό νερό να μαλακώσει για περίπου 5 λεπτά
Κατόπιν το σουρώνουμε και προσθέτουμε τα 4 αυγά μόνο τους κρόκους.
Παίρνουμε το ραβδομπλεντερ και τα λιώνουμε καλά να ασπρίσει το μίγμα.
Στην συνέχεια ριχνω το αλεύρι και ξαναπαίρνουμε το μπλέντερ και ενσωματωνω και το αλεύρι.
Στην συνέχεια χτυπαμε στο μίξερ τα ασπράδια και τα ενσωματώσουμε στο μίγμα με το σπανάκι.
Έχω ανάψει τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Παίρνουμε το ρηχό ταψί της κουζίνας και στρωνω λαδόκολλα και την λαδωνουμε με το πινελακι.
Ρίχνουμε κατόπιν το μίγμα του σπανακιού στην λαδόκολλα ,στρωνουμε το μίγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Κατόπιν το βγάζουμε από τον φούρνο και κανω την γεμιση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί Φιλαδέλφεια και 50 γρ ανθότυρο και το ανακατεύω πολύ καλά, Ρίχνουμε 1 κσ ελαιόλαδο και ψιλοκοβω και τα δύο κρεμμυδάκια, Ρίχνουμε λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και ανακατεύω πάλι.
Αφηνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε την ψιλοκομμένη πιπερια και την σοταρω λίγο. Ύστερα βάζω και το μπέικον και το σοταρω κι αυτό.
Στην συνέχεια τοποθετώ το τυρί κρέμα στην βάση μπισκουι ,μετά την πιπερια, μπέικον και γαλοπούλα. Κλείνουμε σιγά-σιγά ρολαροντας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες.
Στολιζουμε με ότι θέλουμε.
Σημ: την ζαχαρη την βάζουμε μεσα στο ασπράδι και το χτυπάω να αφρατεψει.
Είναι πολύ εύκολο και σίγουρα θα εντυπωσιασει τους καλεσμένους σας γιατί είναι πεντανόστιμο.
Εννοείται οτι μπορειτε να βάλετε ότι αλλο υλικό της αρεσκείας σας!
Η Συνταγή είναι από Dina Barbatsouli – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.