Συνταγές
Εξαιρετική, τέλεια φτιαγμένη και γευστικότατη μπατζίνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια κολοκύθι στον τρίφτη
2 1 /2 νερό ποτήρια
1 κρασοποτηρο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός
Φέτα 700 γραμμάρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε μια λεκάνη βουτηρωνουμε το ταψί ρίχνουμε το χυλό ρίχνουμε κομματάκια Βιτάμ από πάνω και λίγο ελαιολαδο που έχουμε κρατήσει
ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 230 βαθμούς αντίσταση μέχρι να γίνει ροδοκόκκινη
*Μπορείς αντί για νερό να βάλεις γαλα αλλά και παραπάνω ζάχαρη αν τη θες πιο γλυκιά
Η Συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Μπατόν σαλέ αλμυρά της Αγάθης !
Υλικά:
– 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 300γρ. βούτυρο lurpak
– 10γρ. αλάτι
– 2-3γρ. μπέικιν πάουντερ
– 2 αυγά
– 150γρ. κεφαλοτύρι πεκορίνο τριμμένο (τα 50γρ. τα κρατάμε για πασπάλισμα από πάνω)
– Λίγο μαυροσήσαμο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και τα αυγά να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα 100γρ. πεκορίνο, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια. Πλάθουμε κορδόνια και κόβουμε σε κομματάκια. Τοποθετούμε τα κομματάκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό (χτυπημένο με ένα πιρούνι) και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το μαυροσήσαμο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://aromagis.gr