Συνταγές
Αγαπημένο φαγάκι το παστίτσιο – ήταν το μεσημεριανό μας για σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγάρισα ένα κιλό μοσχαρίσιο κιμά με κρεμμυδάκι και λίγο σκόρδο στο μούλτι, έριξα ένα ξύλο κανέλα, γαρύφαλο, μπαχάρι, φρέσκια ντομάτα, νεράκι και έβρασα μέχρι που στέγνωσε ο κιμάς.
Έβρασα ένα πακέτο μακαρόνια, σούρωσα και τα έριξα στο ταψί.
Χτύπησα έτοιμη μπεσαμέλ αυτή τη φορά λόγω βιασύνης.
Ανακάτεψα τα μακαρόνια με δυο κουταλιές μπεσαμέλ και μπόλικο τυράκι (έβαλα γραβιέρα), τα άπλωσα στο ταψί, μετά άπλωσα από πάνω τον κιμά αφού έβγαλα τα μπαχαρικά από μέσα και τέλος άπλωσα την μπεσαμέλ.
Από πάνω έριξα τριμμένη γραβιερα.
Έψησα στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου(ανάλογα τον φούρνο).
Η συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Μπαστούνια με Τυρί Φιλαδέλφεια!
ΥΛΙΚΑ
-1 φύλλο σφολιάτας ή κουρού
-200 gr. Philadelphia
-2 φέτες μπέικον(προαιρετικά)
-μισό κτγ. θυμάρι
-σουσάμι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τη σφολιάτα στη μέση και μετά τη χωρίζουμε στα τέσσερα, (βλ. φωτογραφία).
Ανακατεύουμε το τυρί με το μπέικον ψιλοκομμένο και το θυμάρι και βάζουμε σε κάθε λωρίδα μια μικρή ποσότητα κατά μήκος. Τυλίγουμε σε ρολό και πατάμε τις άκρες με πιρούνι να κλείσει καλά.
Βάζουμε το κάθε μπαστούνι (με την ένωση προς τα κάτω) σε ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος και αφού τα βάλουμε όλα, τ΄ αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για μισή ώρα περίπου. Ελέγξτε να έχουν ψηθεί καλά και κάτω.