Συνταγές
Ο συνδυασμός σοκολάτας πορτοκαλιού είναι ανεπανάληπτος! Μπαστουνακια πορτοκαλιού με σοκολάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση είναι από Katerina Fourlh – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
5 πορτοκάλια
600 γραμμάρια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα πορτοκάλια. Την σάρκα τους την κρατάμε για να κάνουμε μαρμελάδα πορτοκάλι. Την φλούδα τους την κόβουμε σε μπαστουνάκια και την βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει για 5 λεπτά.
Τα ρίχνουμε μέσα σε κρύο νερό, τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε μια πετσέτα να φύγουν τα υγρά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σιρόπι να βράσει για 10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι τα μπαστουνάκια να σιγοβράσουν, σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά περίπου.
Τα αφαιρούμε από το σιρόπι και τα απλώνουμε σε σχάρα να στεγνώσουν καλά.
Λιώνουμε 200 γραμμάρια κουβερτούρα με λίγο ηλιέλαιο, τα βουτάμε μέσα και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα.
Η συνταγή είναι από Katerina Fourlh – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής” – Λίτσα Χατζηχαλκιά .
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιο γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Υπέροχα μπισκοτάκια τραγανά και μυρωδάτα, με αρώματα πορτοκαλιού, κανέλας και γαρύφαλλο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Urania Zantioti-Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”
ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζάνια καλαμποκέλαιο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
3 κουταλάκια κοφτά κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κοφτό σόδα, διαλυμένη στο χυμό
100 γραμμάρια σουσάμι μέσα στη ζύμη
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
6 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο περισσότερο ή λιγότερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπωλ βάζουμε το λάδι, ζάχαρη, χυμό, ανακατεύουμε με το σύρμα να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα στερεά υλικά, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Πλάθουμε τα μπισκοτάκια ότι σχήμα μας αρέσει, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς, περίπου 20 λεπτά, ή ανάλογα με τον φούρνο σας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Urania Zantioti-Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”