Συνταγές
Φοβερό σνακ για όλες τις ώρες – υπέροχα μπαστουνάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sophia Fatseas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γρ χλιαρό νερό
100 γρ ελαιόλαδο
80 γρ νωπή μαγιά η δύο φακελάκια ξηρή
80 γρ ζάχαρη
20 γρ αλάτι.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
( Με αυτή τη δόση έβγαλα 12 κασεροκουλουρα,6 τυροκούλουρα κ 8 μεσαία πεινιρλι…θα ήταν άλλα λίγα αλλά έδωσα γύρω στα 300 γρ ζύμης στους γιούς μου να παίξουν)
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι το αλάτι κ τη ζάχαρη… ανακατεύουμε.
Χλιαρενουμε το νεράκι κ ρίχνουμε μέσα το λάδι κ τη μαγιά κ φτιάχνουμε χυλό.
Ρίχνουμε το χυλό στο αλεύρι.
Ζυμωνουμε κ κουκουλωνουμε τη ζύμη για μία ώρα.
Γίνεται το πρώτο φούσκωμα.
Πατάμε κ σκεπάζουμε άλλα 15′.
Ζυγίζουμε μπαλάκια 70-80 γρ κ φτιάχνουμε ότι θέλουμε.
Γεμίζουμε με ότι μας αρέσει.
Κασεροκουλουρα, πεινιρλι, καλτσονε,πιτσακια, λουκάνικο, τυρί-μανηταρια-πιπερια…
Ότι ότι ότι μας αρέσει.
**Σε ένα πλατύ σκεύος βάζουμε δύο ποτήρια νερό κ μισό ποτήρι ζάχαρη.
Φτιάχνουμε ζαχαρονερο.
Το ζαχαρονερο θα το χρησιμοποιήσετε σε ότι θέλετε να έχει εξωτερικά σουσάμι.
Γεμίζουμε, βουτάμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι. ( Κουλούρια γεμιστά, τυροκούλουρα)
Τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα,τα αφήνουμε άλλα 15′ κ ψήνω μέχρι να ροδισουν στους 180° πάνω κάτω αέρα.
***Διαδικασία για κουλούρι Θεσσαλονίκης!
Κάνουμε μπαστούνια,τα ρίχνουμε στο ζαχαρονερο κ μετά τα ρολλαρουμε σε σουσάμι.
Ψήνουμε με ακριβώς ίδια διαδικασία…
Οι παρασκευές όλες μπαίνουν στην κτψξ αψητες.
Όταν θέλουμε να ψήσουμε πχ πεινιρλι,τα βγάζουμε ,τα αφήνουμε να ξεπαγωσουν κ ψήνουμε.
******Η ζύμη αυτή δεν χρειάζεται επαλληψη αυγού.
****Η ζύμη αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί κ σαν βάση πίτσας!!!
****Πάντα στο ταψί βάζουμε λαδόκολλα!!!τα χεράκια μας τα σεβόμαστε! ΔΕΝ ΤΡΊΒΟΥΜΕ ΆΔΙΚΑ!
Η Συνταγή είναι από Sophia Fatseas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.