Συνταγές
Μπακλαβάς με καρύδια και φύλλο βηρυτού – ένα έργο τέχνης
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1300 gr φύλλο βηρυτού ένα κιλό καρύδια τα μισά κομμένα με το χέρι σε ψιλά κομματάκια τα υπόλοιπα στο μπλέντερ 5 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη μία κούπα ζάχαρη ξύσμα από πορτοκάλι ξύσμα από λεμόνι μία κουταλιά κανέλα 1 κουταλάκι γαρύφαλλο αυτά για τη γέμιση στρώνω οχτώ φύλλα κάτω και στα πλαϊνά βάζοντας λάδι βάζω μείγμα 2 φύλλα περασμένα με λάδι πάλι γεμίσΗ
Συνεχίζω πιέζοντας συνέχεια ελαφρώς τελειώνοντας βάζω πάλι 6 με 7 φύλλα κόβω κάθε τέσσερις πόντους μία λωρίδα και μετά ρόμβος βάζω μία βρεγμένη πετσέτα και μετά καρφώνω από ένα γαρύφαλλο
Στο τέλος ρίχνω από μία κουταλίτσα καυτό λάδια ψήνω στους 180 βαθμούς πάνω κάτω σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για μία ώρα μετά βγάζω το αλουμινόχαρτο και το ψήνω μέχρι να πάρει το σωστό χρώμα περίπου στο σύνολο μιάμιση ώρα και κάτι
Αφήνω να κρυώσει καλά και κάνω το σιρόπι
1600 γραμμάρια ζάχαρη 4 ποτήρια νερό 1 ξύλο κανέλα 1 πορτοκαλί κομμένο στη μέση μισό λεμόνι τα βράζω περίπου 5 λεπτά στο τέλος βάζω πορτοκαλί στημένο ουίσκι και κάποιο λικέρ μπορεί να είναι grand marnier λικέρ φρούτων και και βάζω και τρεις κουταλιές μεγάλες μέλι το γλυκό μου κρύο το σιρόπι καυτό
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.