Συνταγές
Ένα ωραίο παραδοσιακό γλυκάκι, ότι πρέπει για τις γιορτές! Μπακλαβάς με αμύγδαλα
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
* Αν δεν μπορουμε να ανοίξουμε δικό μας χειροποίητο φύλλο ας χρησιμοποιήσουμε 1 κιλό φυλλο Βηρυτου…
ΥΛΙΚΑ
Για το φυλλο:
600 γρ αλευρι
1 αυγό
1γιαουρτακι
1κουταλακι μπεικιν
1 κουταλιά ξυδι
Λιγο αλάτι
Νερακι αν χρειαστεί για μια ζυμη που να μην κολαει…
Εκτέλεση
Τα ζυμωνουμε ολα μαζι… χωριζουμε μπαλάκια σαν καρυδι και τα βαζουμε μεσα σε ενα μπωλ με κορν φλαουρ…
Τα ανοιγουμε 5-5 μαζι….
Κραταμε 2 τετοια φυλλα για κατω και 2 για πανω, (στην ουσια 10 και 10)και τα υπολοιπα τα βαζουμε ενδιαμεσα..
Για τη γεμιση θελουμε 700 γρ αμυγδαλο τριμ. 2κουταλιες ζαχαρη 1 κουπα καβουρδισμενο σουσαμι 1 κουταλια κανελα 1 κουταλακι γαρυφαλο 2 κουταλιες φρυγανια.
Λαδωνουμε το ταψι στρωνουμε ζαρωμενα 2 φυλλα με λιγο ελαιολαδο ενδιαμεσα. ριχνουμε λιγη γεμιση και συνεχιζουμε.
Απο πανω παλι 2 φυλλα… χαρασουμε… ριχνουμε 2 κουπες τσ. λαδι.. και ψηνουμε σε 180 βαθμους 1μιση ωρα… Αντιστ.
Αν θελουμε για πιο ελαφρύ ριχνουμε λιγο βιταμ ενδιαμεσα…
ΣΙΡΟΠΙ
2κουπες ζαχαρη 1μιση νερο και 2 κουταλιες λεμονι. Βραζουμε 5 λεπτα και στο τελος ριχνουμε 1 κουπα μελι.
Καυτό το γλυκο… κρυο το σιροπι…
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.