Συνταγές
Απίθανο γλυκό ο αγαπημένος μπακλαβάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eva Karafati-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι
400 γρ. Νερό
600 γρ. Ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι γλυκόζη
Για τον μπακλαβά
500 γρ. Φύλλο κρούστας
400 γρ. Βούτυρο
Για τη γέμιση
400 γρ. Καρύδια
50 γρ. Φρυγανιά
1 κουταλάκι κανέλα
Μισό κουταλάκι γαρίφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει μετά το αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσει. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο μετά το ραντίζουμε με βούτυρο μετά ξανά φύλλο και ξανά βούτυρο, αφού έχουμε στρώσει τα πρώτα τρία φύλλα
Ρίχνουμε λίγο από το μίγμα που έχουμε φτιάξει με τα καρύδια Μετά πάλι βάζουμε φύλλο και βούτυρο και αφού συμπληρώσουμε τρία βάζουμε πάλι γέμιση, συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μετά βουτυρώνουμε και αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει και το κόβουμε μετά το ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στον καυτό μπακλαβά…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eva Karafati -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”