Υλικά:
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ξύσμα και σάρκα από 2 λεμόνια
- 3 κ. σούπας ζάχαρη
για το σιρόπι:
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τρίβουμε τη φλούδα τους στον τρίφτη.
- Σε ένα μπολάκι ενώνουμε το ξύσμα λεμονιού με τις 3 κ.σούπας ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι.
- Καλύπτουμε το μπολάκι με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο τα υλικά θα έχουν ενωθεί καλά σε μια κίτρινη κρέμα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει σε ελαφριά σαντιγύ.
- Προσθέτουμε το κρεμώδες ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχτούν καλά τα υλικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει.
- Κόβουμε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις φέτες λεμονιού.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφριά το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε τη μους γιαουρτιού με τις γλασαρισμένες φέτες λεμονιού και λίγο σιρόπι.