Συνταγές
Μοσχαρίσιο νουά με λεμόνι, μαγειρεμένο στην κατσαρόλα! Κλασσικό και πεντανόστιμο!
Σήμερα μαγειρεύουμε λεμονάτο μοσχαρίσιο νουά στην κατσαρόλα. Μία συνταγή που αναδεικνύει το μοσχαρίσιο κρέας και σίγουρα θα σας αρέσει! Δοκιμάστε το!
ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1.200 γρ. μοσχάρι νουά
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
100 ml λευκό κρασί
2 πατάτες
2 καρότα
1 κ.γ. ξερό θυμάρι (ή και φρέσκο)
Aλάτι-Πιπέρι
600 ml ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος
2 λεμόνια (μόνο το χυμό τους)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή, παίρνοντας μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το βούτυρο και 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το κρέας και το μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα όλη την επιφάνεια του, γύρω γύρω. Όταν είναι έτοιμο το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε και στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Αφού πάρουν χρώμα, τότε ξαναβάζουμε το κρέας και το μαγειρεύουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για μερικά λεπτά ακόμη και στο τέλος σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες (τις οποίες τις έχουμε κόψει προηγουμένως σε κύβους, όπως φαίνεται και στο βίντεο), τα καρότα, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τον ζωμό κρέατος ή το ζεστό νερό (ή και τα δύο μαζί) και τέλος τον χυμό λεμονιού.
Σκεπάζουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 75 περίπου λεπτά ακόμη. Προσέχουμε να γυρίζουμε συνεχώς το κρέας και από τις 2 πλευρές, για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα αλλά και εσωτερικά.
Συνεχίζουμε και βγάζουμε το κρέας μας από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε ξανά για λίγη ώρα στο ζουμί του. Στο τέλος το αφαιρούμε και στραγγίζουμε την σάλτσα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να δέσει η σάλτσα, βάζουμε δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. κόρν φλάουρ (μπορεί και 2 κ.σ αν είναι αραιή η σάλτσα μας ) σε 1/3 φλιτζάνι κρύο νερό. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα μας στον ζωμό και συνεχίζουμε το βράσιμο για δύο λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα, βάζοντας τις φέτες στην σειρά με τις πατάτες και τα καρότα περιφερειακά και περιχύνουμε με την σάλτσα λεμονιού.
Το μοσχαρίσιο νουά μας είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία!
Δες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:
Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!
Σου άρεσε η συνταγή; Δες μερικές ακόμα ιδέες για μοσχαρίσιο νουά!