Connect with us

Συνταγές

Αγαπημένο φαγητό οι μοσχαρίσιες μπριζόλες με ντοματίνια, ρίγανη και κρασί στο τηγάνι

Published

on

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ 2 62f695f8db2bd scaled

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ

Υλικά
2 μπριζόλες μοσχαρίσιες χωρίς κόκαλο
-ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τις κόψει λεπτές και να μας τις χτυπήσει λίγο με το ειδικό σφυράκι, τον μπάτη, ώστε να λεπτύνουν περισσότερο –
16 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 σκελίδα σκόρδου σε φέτες
1 κλαδάκι μόνο τα φύλλα φρέσκιας ρίγανης
1/4της κούπας κρασί λευκό – βάλαμε οινόμελο γιατί δεν είχαμε λευκό
1/4της κούπας σπιτικό ζωμό η νερό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού
Φρέσκο- τριμμένο πιπέρι από μύλο
Αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση
Φέρνουμε τις μπριζόλες, σε θερμοκρασία δωμάτιου, και τις στεγνώνομε ταμπονάροντας τες, με χαρτί κουζίνας. Σε ένα φαρδύ, και ρηχό σκεύος, τύπου κατσαρόλα – τηγάνι, αλειμμένο με μια κουτ. γλ. ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά – πρέπει να βγάζει καπνούς το τηγάνι- ψήνουμε τις μπριζόλες μια – μια αν δεν χωράνε, 1 – 2 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, και τις αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, πάνω σε ξύλο κοπής, με «αυλάκια».
Στο ίδιο σκεύος που ζεματάει, και σε δυνατή πάντα φωτιά, βάζουμε 2 κουτ. σούπας λάδι, και τηγανίζουμε το σκόρδο, για περίπου μισό λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματίσει το λάδι, χωρίς να καεί.

-Ιδανικά έτσι όπως καίει το τηγάνι μας, αποσύρουμε από την φωτιά, και γέρνοντας το σκεύος απλώς, τηγανίζεται το σκόρδο μόνο του, μέσα στο λάδι. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ 1-2 λεπτά, ντεγλασάρουμε, ρίχνουμε τον ζωμό, τα ντοματίνια, λίγο ακόμη, ανθό αλατιού, και φρέσκο – τριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύουμε, κουνώντας το σκεύος, και βράζουμε, 4 – 5 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτουμε τις μπριζόλες, μαζί με τα υγρά που έβγαλαν κάτω από το αλουμινόχαρτο, και τα συγκράτησαν τα αυλάκια στο ξύλο κοπής, τις γυρίζουμε για να καλυφθούν από τη σάλτσα, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας, και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φρέσκια ρίγανη.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, – αν μείνουν οι μπριζόλες πολλή ώρα, θα στεγνώσουν- γαρνίροντας, με σπιτικά τσιπς πατάτας.

Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ

Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές1 ώρα ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές3 ώρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές5 ώρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές19 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές21 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές23 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα1 ημέρα ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές5 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Exit mobile version