Συνταγές
Φωτογραφία για εξωφυλλο! Μοσχαράκι στιφάδο σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1500γρ μοσχαράκι
1000γρ κρεμμύδια για στιφάδο
Ένα μεγάλο κρεμμυδι
Δυο σκελίδες σκόρδο
Μπαχάρι
Λάδι
Πιπέρι
Δαφνόφυλλα
Μια ΚΣ πελτέ
Μισή κούπα κόκκινο κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχισα το κρέας Το έπλυνα Το στέγνωσα με χαρτί κουζίνας Το Τηγανισα από όλες τις μεριές να πάρει χρωμα και το έσβησα με το κρασί Τσιγάρισα στην χύτρα με λάδι ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι Μετέφερα το κρέας στην χύτρα Τα μπαχάρια λίγο νερό και έψησα για 30 λεπτά Έχω καθάρισει τα κρεμμύδακια μου
Τα τσιγάρισα για λίγα λεπτά Διαλύω τον πελτέ σε νερό και βάζω τα κρεμμυδάκια στο ταψί με τον αρεωμμενο πελτέ λάδι σκόρδο αλάτι πιπέρι Τα έβαλα σε προθερμασμενο φούρνο Μετά τα 30 λεπτά που ψήθηκε το κρέας το μετέφερα στο ταψί με τα κρεμμυδάκια Έψησα στους 220 βα πάνω κάτω για 45 λεπτά περίπου
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Ένας υπέροχος μεχές – ελιές στιφάδο, μία συνταγή από τα παλιά
Νόστιμη συνταγή από “Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε 5-6 κρεμμύδια σε ροδέλες στο τηγάνι,αφήνουμε να μαραθούν και να ροδίσουν πολύ καλά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα ξανθό
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι 2-3 δαφνόφυλλα 3-4 μπαχάρια 2 κουταλιές σούπας πελτέ και διαλύουμε μέσα στο τηγάνι να καβουρδιστεί και ο πελτές, ρίχνουμε νεράκι και ελιές τις μαύρες τις ζαρωτες, [θρούμπες] η άμα έχετε χαμάδες η αλλιώς καλαμον..
Αν βάλετε καλαμών οι αλλες ελειες βράστε πρώτα σε λίγο νεράκι για 5 λεπτα να φύγει η σπιρτάδα τους ..
Αφήνουμε περίπου είκοσι λεπτά ,ανακατεύουμε ανά διαστήματα αν χρειαστεί συμπληρωνουμε λιγο νεράκι
Δεν θέλουμε και πολλά ζουμιά στο τέλος μέσα στο τηγάνι μας ,Όταν δέσει η σάλτσα σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και 1 καρβελι ζεστό ψωμί.
Νόστιμη συνταγή από “Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”