Κρεας
Εύκολο και πολύ γευστικό φαγητό, ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι – μοσχαράκι νουά με σάλτσα πορτοκάλι
Πολύ καλή και γευστική πρόταση. Συνοδέψτε το μοσχαράκι νουά με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή ότι άλλο σας αρέσει.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Konstantina’s Kitchen
Υλικά
– 1 κιλό μοσχαρίσιο νουά
– 1 κονσέρβα μανιτάρια
– 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι σε 1/2 ποτήρι νερό
– 1/2 ποτήρι κονιάκ
– 1/4 ποτηριού χυμό λεμόνι
– 1/4 ποτηριού λάδι
– 2 κ.σ. κορν φλάουρ αραιωμένο σε λίγο νερό
– σχεδόν 2 κτγ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας.
Οταν είναι έτοιμο, αδειάζουμε το κονιάκ και περιμένουμε έως ότου να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τον αραιωμένο χυμό πορτοκαλιού και το αλάτι.
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, και σε πολύ χαμηλή φωτιά, μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες.
Σε ένα τηγάνι, σωτάρουμε τα μανιτάρια.
Μετά από 2 ώρες, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και αδειάζουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε και όταν σφίξει η σάλτσα, αδειάζουμε τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε την σάλτσα με τα μανιτάιρα και στη συνέχεια κόβουμε το κρέας σε φέτες, τις οποίες βάζουμε στην κατσαρόλα.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “μοσχαράκι νουά” και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Konstantina’s Kitchen