Συνταγές
Μοσχαράκι με μελιτζάνες – κλασσικός τρόος μαγειρέματος, όπως το έφτιαχνε η μαμά
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολα βαζουμε λαδι και σωταρουμε το μοσχαρακι, προσθετουμε ενα κρεμμυδι ψιλοκομμενο ,δυο σκελιδες σκοδρο ψιλοκομμενο.
Σβηνουμε με λευκο κρασι και μολις εξατμιστει προσθετουμε φρεσκιες ντοματες, λιγο νερο ,μπαχαρι ,ενα ξυλο κανελας και σιγοβραζουμε το φαγητο να μαλακωσει το κρεας
Σε τηγανι βαζουμε λαδι και τηγανιζουμε μελιτζανες σε φετες
Μολις μαλακωσει το κρεας ,ριχνουμε τις τηγανισμενες μελιτζανες, αλατι, πιπερι και λιγο νερο αν χρειαζεται.
Βραζουμε για 15 λεπτα
Συνταγή για σπιτικό γαλοτύρι:
Υλικα:
500γρ φετα,500γρ γιαουρτι στραγγιστο,1/2του φλιτζανιου φρεσκο γαλα πληρες,λιγο αλατι
Ανακατευουμε γιαουρτι, γαλα, αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθετουμε την φετα σε τριμματα αλλα και σε κυβους, ανακατευουμε και βαζουμε στο ψυγειο. Ειναι ετοιμο μετα απο τρεις μερες
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω ..
Γίνεται πολύ αφράτο και μοσχοβολάει ο τόπος απ’ τη ρίγανη και τα τυριά! Αλμυρό κέικ για σήμερα..
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Καραποστόλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για τρεις μακρόστενες φόρμες
8 αυγά
2 κούπες καλαμποκέλαιο
Λίγο αλάτι, λίγη ρίγανη, λίγο πιπεράκι
5 περίπου κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
4-5 κουταλάκια μπέικιν
2 ποτήρια γάλα
1 κούπα κασέρι ή διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
1 κούπα φέτα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πρώτα τα αυγά μόνα τους να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα τυριά. Με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ ανακατεύουμε και τα τριμμένα τυριά.
Μοιράζουμε το μίγμα σε 3 φόρμες με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για μισή ωρίτσα έως τρία τέταρτα και είναι έτοιμο.
Για μεγαλύτερη σιγουριά, βυθίζουμε το μαχαίρι και αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο.
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Καραποστόλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.