Συνταγές
Μοσχαράκι λεμονάτο με τηγανιτές πατάτες – Μαμαδίστικο αγαπημένο φαγακι όμορφα Φτιαγμένο
Η συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1,5 κιλό μοσχαράκι ελιά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 καρότα σε φετούλες
3 πράσινα κρεμμυδάκια
1 ποτηράκι κρασί
Αλάτι πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
4 κόκκους μπαχάρι
1 κτγ. γεμάτο κορν φλάουρ
1 λεμόνι το χυμό
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρέας.
Σοτάρουμε και θωρακίζουμε το κρέας πολύ καλά, σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί, σταδιακά προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε.
Κατόπιν τα μπαχαρικά, τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και νερό ίσα να κρύβει το κρέας.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Τέλος στίβουμε το χυμό λεμονιού και διαλύουμε το κορν φλάουρ, το ρίχνουμε στο φαγητό μας, ανακατέβουμε, αφήνουμε να βράσει για λίγο, και κλείνουμε τη θερμοκρασία.
Η συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Φανταστικό Λεμονογλυκό γεμάτο άρωμα
Η συνταγή είναι από κ. Ioanna Bonta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο πτι μπερ Παπαδοπούλου
100 γρ. βούτυρο Κερκύρας
1 ζαχαρούχο γάλα
χυμό από ένα λεμόνι
ξύσμα απο τρία λεμόνια
Λίγη άχνη για από πάνω
Καβουρδισμένα αμύγδαλα πάνω από την άχνη προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε μέσα στο τριμμένο μπισκότο το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα τσέρκι και το ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Οταν γίνει το παντεσπάνι χλιαρό βάζουμε απο πάνω τα υπόλοιπα υλικά αφού τα έχουμε κτυπήσει στο μίξερ. Ξαναψήνουμε το γλυκό ακόμα 10 λεπτά.
Οταν κρυώσει ρίχνουμε απο πάνω λίγη άχνη.
Προαιρετικά βάζουμε απο πάνω αμύγδαλο καβουρδισμένο.
Η συνταγή είναι από κ. Ioanna Bonta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.