Συνταγές
Πολύ αφράτο και ζουμερό μιρμιγκάτο κέικ πολύ αρωματικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
**ΟΛΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΔΩΜΑΤΊΟΥ!!!
1 βούτυρο αγελάδας 250γρ
4 αυγά
400 γρ. ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό 220 γρ.
1 κούπα νες χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανιλιες άρωμα
μία πρέζα αλάτι
500 γρ.αλεύρι φαρίνα
2 κ.γ. baking powder
100 γρ τρούφα
Τα 80 γρ. τρούφας μέσα κ τα 20 πάνω από το ΓΛΑΣΟ και ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΊΝΗΣ
Επικάλυψη με ΓΛΑΣΟ
1 σοκολάτα κουβερτούρα 100 γρ
1 κούπα νερό 250 γρ.
40 γρ.ζάχαρη
30 γρ. κακάο
1 κ.γ.μέλι
1 κ.σ.καλαμπολέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ενα τα αυγά και συνεχίζουμε το κτύπημα ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι και το χυμό εναλλάξ με λίγο αλεύρι… Σταματάω το κτυπημα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμενο με το baking powder και το ανακατεύουμε με τη μαριζ.
Στο τέλος προσθέτουμε και τη τρούφα κ ανακατεύουμε απαλά.με τη μαρίζ
Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα
Αυτό εξαρτάται ο χρόνος από τη δύναμη που έχει ο φούρνος μας
Χρησιμοποιούμε ένα καλαμάκι από σουβλάκι, ή μαχαίρι για να δούμε εάν είναι έτοιμο (Να μη κολλάει επάνω δλδ).
Στη φόρμα μου χρησιμοποιουμε βούτυρο, κακάο κ λίγο αλεύρι για να ξεκολλήσει εύκολα
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και του προσθέτουμε το ΓΛΑΣΟ το οποίο έχουμε βάλει σ’ένα κατσαρολάκι το κακάο, νερό σοκολάτα και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Στο τέλος του προσθέτουμε ένα κουταλάκι μέλι κι ένα κ.γ. καλαμποκέλαιο.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Αναστασια Βλαχου .