Συνταγές
Μια φανταστική τούρτα oreo που θα εντυπωσιάσει στο γιορτινό τραπέζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γ.οχ κοσκινισμενο μαζι με 2 κ γ μπέικιν
2κ.γ κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρισουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν. Με μια σπάτουλα ανακατέυουμε απαλά.Ψηνουμε σε μια αποσπωμενη φόρμα 26 εκ που έχουμε στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Αφηνουμε να κρυώσει καλά ( Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μερα) και κόβουμε σε 2 δίσκους!
Σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
2 κ σ κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φλ μπισκοτα ορεο τριμμενα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα. Προσθέτουμε τα μπισκοτα και ανακατευουμε απαλα!
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε .
Για την γκαναζ
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ κρέμα γάλακτος
1κ γ βουτηρο
Συναρμολόγηση
Βάζουμε στην φόρμα το ένα παντεσπάνι σιροπιάζουμε βάζουμε κρέμα βάζουμε το άλλο παντεσπάνι σιροπιάζουμε την υπόλοιπη κρέμα (Κρατώντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαινα) και βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζω την γκαναζ
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατέυουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Αφηνουμε λίγο να κρυώσει.
Μετά ανοίγουμε την φόρμα καλύπτουμε με την κρέμα που είχαμε κρατήσει τα πλαινα καλυπτουμε με τριμμένο μπισκότο ρίχνουμε την γκαναζ και στολιζουμε με μπισκοτα και ροζετες από την υπόλοιπη γκαναζ που την έχουμε βάλει λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθει
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.