Συνταγές
Μια παιχνιδιάρικη τούρτα με γεύση kiss
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
7 αυγά
7 κ.σ. κοφτές αλεύρι
7 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
3 κ.σ. γεμάτες κακάο
1 βανίλια
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
Για την κρέμα kiss:
300 γρ. τυρί κρέμα
1 ζαχαρούχο
600 γρ. κρέμα γάλακτος
23 καραμέλες φράουλα της o’lei
2 σοκολάτες Lila pause
Για τη γκανάζ σοκολάτας:
200γρ. κρέμα γάλακτος
180γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 5-8 λεπτά στο μίξερ, μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
Προσθέτουμε σε 3 δόσεις το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε 25 εκ. ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και βουτυρωμένο στα πλαϊνά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 2 λεπτά.
Για την κρέμα kiss:
Αλέθουμε τις καραμέλες να γίνουν σκόνη.
Χτυπάμε το τυρί, το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα.
Προσθέτουμε την σκόνη από τις καραμέλες και τις σοκολάτες Lila pause σπασμένες σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Για το στήσιμο της τούρτας:
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 δίσκους.
Μοιράζουμε την κρέμα σε 4 μέρη, για 3 στρώσεις και 1 μέρος για τον στολισμό.
Σε μια πιατέλα βάζουμε ένα παντεσπάνι, το ραντίζουμε με σιρόπι και βάζουμε μια στρώση από την κρέμα.
Μετά βάζουμε πάλι ένα παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα και πάλι παντεσπάνι, σιρόπι και κρέμα.
Αφού στήσουμε τα παντεσπάνια με την κρέμα, βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.
Όσο η τούρτα είναι στο ψυγείο φτιάχνουμε τη γκανάζ.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Μόλις πέσει η θερμοκρασία της γκανάζ και πριν σφίξει, την περιχύνουμε στην τούρτα.
Στολίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και κομμάτια σοκολάτας!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.