Συνταγές
ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΟΤΌΠΙΤΑ ΜΕ ΦΈΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΆΝΑ (βραζιλιάνικη συνταγή)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elias Sakkis -Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”
Υλικά που θα χρησιμοποιηθούν:
500-600 γρ. στήθους κοτόπουλο
(βρασμένο και λεπτά μαδιμένο με πιρούνι)
100 γρ ξηρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
100 ml παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά σούπας σκόνη γλυκιάς πάπρικας
2 ώριμες ντομάτες (χωρίς σπόρους και υγρά) κομμένες σε κύβους
200 γρ τριμμένη φέτα
100 γρ ψιλοτριμμένη παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι)
200 γρ. κρέμα τυρί Filadelfia
200 ml χυμός ντομάτας
100 γρ φρέσκιας κρέμας γάλακτος
100 γρ ψιλοκομμένες μαύρες ελιές
φύλλα μαϊντανού (μόνο) ψιλοκομμένα
1/2 κουταλιά σούπας ρίγανη
λίγο αλάτι (προσοχή λόγω των τυριών)
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο (προαιρετικό)
κρόκο 1 αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, μαζί με ελαιόλαδο και την πάπρικα σε σκόνη, ανακατεύοντας συνεχώς
Προσθέστε τους κύβους ντομάτας και το μαδιμένο κοτόπουλο, με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια προσθέστε το χυμό ντομάτας και την κρέμα γάλακτος (πάντα ανακατεύοντας), της ψιλοκομμένες ελιές και μαγειρέψτε για 5 λεπτά
Απενεργοποιήστε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά, σε θερμοκρασία δωματίου
Σε ένα μπολ προσθέστε όλα τα τυριά μαζί και το τυρί κρέμα Filadelfia και τελειώστε με τον ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό έως ότου γυνή ένα ομοιογενές μείγμα και προσθέστε το στο μείγμα κοτόπουλου, ανακατεύοντας συνεχώς και το μεταφέρετε στο φύλο σφολιάτας
Χρησιμοποιήστε ένα έτοιμο φύλο σφολιάτας και τοποθετήστε το σε ένα ορθογώνιο ταψί (σε μέγεθος που να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού)
Απλώστε το κρύο γέμισμα κοτόπουλου με το μείγμα τυριών και καλύψτε προσεκτικά ολόκληρη την επιφάνεια της σφολιάτας
Στη συνέχεια κόψτε άλλο ενα κομμάτι της ζύμης σφολιάτας για να καλύψετε την πίτα,ανακοινώνοντας τα πλευράπατώντας ελαφρώς το πάνω μέρος, για να κλείσετε την πίτα
Με πινέλο μαγειρικής περάστε τον κρόκο αυγού στην επιφάνεια της πίτας και κάντε ελαφρά μερίδες τρύπες με ένα πιρούνι (για να βγει ο ζεστός αέρας και μην σπάσει το φύλο)
Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C και ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίση
Σερβίρετε ζεστή στους επισκέπτες και οικογένεια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elias Sakkis -Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”