Συνταγές
Μια θαυμάσια σπανακόπιτα με μυζήθρα και σπιτικό φύλλο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Moza Shagla – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η γέμιση έχει..
1 1/2 kg.σπανάκι.. 2 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια.. 1/2 kg. μυζήθρα..2 αυγά.. 1 ματσ άνηθο.. μία κουταλιά τραχανά..μια κουταλιά νοστιμιά ( μπαχαρικά) αλάτι.. μαύρο πιπέρι φρέσκο τριμμένο
Σέ μια λεκάνη όλες τις πρασινάδες με λίγο αλάτι τα πατάω με τά χέρια να μαλακώσουν
Τά στίβο δυνατά με της χούφτες μου, να στραγίζει όλο το νερό πού βγάζουν η πρασινάδες..
χτυπάω τά αυγά ανακατεύοντας με την μυζήθρα και τά μπαχαρικά.. τά ενώνουμε με τό σπανάκι
ρίχνουμε καί τό κουταλάκι με το τραχανά να ρουφάει τά υγρά από την γέμιση.. ελαιόλαδο .. και η γέμιση είναι έτοιμη.
Εγώ μοιράζω στην μέση τό ζυμάρι.. κανό αρκετές μικρά μπαλάκια.. τά ανοίγω μικρά πιτακια , (όπως στην φώτο) λαδωνω
τά κάνω στίβα τό ένα πάνω από το άλλο.. και όλα μαζί ανοίγω το φύλο… βάζω την γέμιση.. κάνω το ίδιο και με το άλλο μισό ζυμάρι
κλείνω τίς άκρες .. ψήνουμε την πίτα στους 175 αέρα..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Moza Shagla – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Φοβερή σπανακοτυρόπιτα με καλοψημένο φύλλο και πολύ νόστιμη γέμιση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα:
1 συσκευασια χωριατικα φυλλα
1 kg σπανακι
3 πρασα
1/4 φετα
2 αυγα
1 σφηνακι γαλα
1 κουτακι σοδα αναψυκτικο
Ελαιολαδο.
Αλατι,πιπερι(λιγο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αχνίζουμε τα σπανακια με τα ψηλοκομμενα πρασα μόλις σωθούν τα υγρα τους τα κατεβαζουμε απο την φωτια και ρίχνουμε λίγο ελαιολαδο το αλατι -πιπερι. Αφήνουμε να κρυώσει θριματιζουμε μεσα την φετα και το 1 αυγο ανακατευουμε . Λαδωνουμε το ταψι μου στρώνουμε 2 φυλλα λαδωνω ελαφρα ενδιαμεσα – γέμιση- φύλλο- γέμιση κ.τ.λ.και τελειώνουμε με φύλλο.
Την χαραζουμε χτυπαμε το αυγο+γαλα+σοδα περιχυνουμε και αφηνουμε μισή ωρα να αποροφησει τα υγρα και να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμους αερα μέχρι να ροδίσει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”