Συνταγές
Ποιό είναι το γλυκό του Φθινοπώρου? Μα φυσικά η μηλόπιτα..
Η συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστούμε 4 μεγάλα μήλα της αρεσκείας μας, θα τα καθαρίσουμε και θα τα κόψουμε στα 8 κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα με 2 μεγάλες κουταλιές βούτυρο, 4 κουταλιές ζάχαρη καστανή, 2 βανίλιες, 1 κουταλάκι κανέλα και λίγο κονιάκ.
Αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μείνουν με λίγο ζουμάκι.
Στρ’ωνουμε χαρτί αντικολλητικό σε 32 Νο. ταψί, στρώνουμε τα μήλα και ρίχνουμε και τη σάλτσα τους.
Χτυπάμε 4 αυγά με 1 ποτήρι ζάχαρη και 2 βανίλιες στο μίξερ πολύ καλά. Προσθέτουμε μισή κούπα τσαγιού σπορέλαιο, μισή κούπα χυμό πορτοκάλι και 2 κούπες φαριν απ.
Ρίχνουμε πάνω από τα μήλα.
Προσθέτουμε λίγα τριμμένα καρύδια και κανέλα και ψήνουμε 35 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Η συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για Υπέροχα μηλοκεκάκια έτοιμα στο τσακ μπαμ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Simoni – Μπαχάρι και κανέλα.”
ΥΛΙΚΑ
-125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-2 αυγά
-170 γρ. καστανή ζαχαρη
-300 γρ. αλεύρι γοχ.
-2 κουταλάκια μπέικιν
-125 γρ. γάλα
-ξύσμα από ένα λεμόνι
-κανέλλα
-2 μήλα κομμένα μικρά κομματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα τα αυγά και το ξύσμα.
Μετά εναλλάξ το αλεύρι το μπέικιν και το γάλα.
Βάζουμε το μείγμα σε χαρτάκια στην θήκη για muffins και ρίχνουμε τα κομματάκια μήλου μέσα πατώντας τα λίγο προς τα μέσα.
Πριν τα έχουμε ανακατέψει με κανέλλα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Simoni – Μπαχάρι και κανέλα.”