Συνταγές
Φτιάξτε ζουμερά μηλοπιτάκια στο τηγάνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Τέσσερα αυγά Θερ δωματίου
Τέσσερα μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη
100γρ ζαχαρη
260 γρ γιαούρτι στραγγιστό
60ml ηλιαιλεο
Τέσσερις βανιλιες
16 γρ μπεκιν
260 γρ αλεύρι
Βούτυρο για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα λεκανακι βαζουμε ολα τς υλικα κάνουμε έναν χυλό
Βούτυρωνουμε το τηγάνι και προσθέτουμε χυλο να σκεπασει τον πάτο του τηγανιού ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρωμα χρυσαφή
Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ψηθεί
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μηλοπιτάκια για όλες τις ώρες στο τσακ μπαμ με λίγα υλικά και πεντανόστιμη
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο έτοιμο φύλλο σφολιάτας
2 μήλα κομενα σε ροδέλες
3 κουτάλι σούπας ζάχαρη
1 κουτάλι κανέλα σε σκόνη
1/2 λεμόνι
1αυγο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν θέλετε σουσάμι για πασπαλισμα 2 κουτ.
Πρώτα τα φύλλα να είναι ξεπαγωμενα, ξεκιναμε με τα μήλα τα καθαρίζουμε από την φλούδα και τα σπόρια με το εργαλείο εάν ζορίζεται κάποια ας να τα κόβουμε σε ροδέλες και να βγάλει τους σπόρους
Τις ροδέλες με την βοήθεια του πινέλο βάζουμε το χυμό λεμονιού να μην μαυρίζουν.
Βάζουμε το ένα φύλλο στο ταψί με λαδόκολλα το πασπαλίζουμεμε με ζάχαρη και κανέλα βάζουμε της ροδέλες με σειρά λίγο απόστασης μεταξύ τους ξανά ζάχαρη και κανέλα βάζουμε και το δεύτερο φύλλο και με την βοήθεια της φόρμας για μπισκότα τα κοβουμε, σε κάθε κομμάτι το βάζουμε με το πινέλο 1 χτυπημένο αυγό και το ψήνουμε στους 180*για 20″ – 25″
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.