Συνταγές
Ωραιότατα πολύ πετυχημένα μελομακάρονα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1ποτηρι χυμό πορτοκαλιού
1/2 κγ σόδα
1 1/2 κγ μπεικιν
1 κγ κανέλα
1/2 γαρύφαλλο
4 ποτήρια και 2 χούφτες περίπου αλεύρι για γοχ
4 κσ κονιάκ
ξυσμα απο πορτοκαλι
Σιρόπι
1ποτηρι ζάχαρη
1ποτηρι μέλι
2ποτηρια νερό
Κανέλα λίγο χυμό λεμονιού
Φλούδα πορτοκαλιού.
1κουβερτουρα με 1κσ περίπου ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρωτα το σιρόπι για να κρυώσει.
Βάζουμε τα υλικά μόλις βράσει αποσύρω και βάζουμε το μέλι.
Βάζουμε τα υλικά εκτός το αλεύρι στο τέλος όπου έχουμε προσθέσει το μπεικιν στο (πορτοκαλί βάζουμε τη σόδα και την ανακευουμε πάνω στο μπωλ γιατί φουσκώνει) ζημωνουμε ήρεμα μέχρι να γίνει το μειγμα για να μην μας βγάλει λάδι.
Δίνουμε σχήμα και κάποια τα έκανα λίγο μεγάλα γιατί αρέσουν σκέτα στην κόρη μου..
Προθερμασμενος φούρνος 180 πάνω κάτω για 20 με 25 λεπτά περίπου.
Μετά βάζουμε το κρύο σιρόπι σε ταψί και τα ρίχνω και τα αφήνουμε περίπου 15 λεπτΑ και από πάνω τριμμένο καρύδι η σοκολάτα.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.