Συνταγές
Μελομακάρονα – Υπέροχα καλοφάγωτα καλοκέραστα να είναι και του χρόνου με υγεία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1 φλυτζανι ελαιολαδο η μισό με ηλιελαιο 1/2 φλυτζανι ζαχαρη 1/2 γαρυφαλλο 1 κγ κανελα 1κγ μπεκιν ξυσμα από 1 πορτοκαλι 1/2φλυτζανι χυμος πορτοκαλιου και 3 1/2 φλυτζανια αλευρι γοχ Σιρόπι 2 φλυτζανια ζαχαρη 2 φλυτζανια νερό 2 φλυτζανια μελι και 1 ξυλακι κανελας
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπαμε το ελαιόλαδο με την ζαχαρη έως ότου να λιωσει η ζαχαρη επειτα κανελα γαρυφαλλο
τέλος ξυσμα μπεκιν και το αλευρι εναλλαξ με τον χυμο πορτοκαλιου ανακατεμα όταν βάλουμε το αλευρι με 1 σπάτουλα Σε λαμαρινα φουρνου και με 1 λαδοκολλα
φτιαχνουμε τα μελομακαρονα και με 1 πιρούνι σχέδια πατάμε ψήνουμε στους 175 για 20 με 25 λεπτά αναλογα τον κάθε φούρνο τα αφήνουμε να κρυωσουνε πολύ καλά καλύτερα 1 βράδυ εγώ έτσι τα φτιάχνω
Σιρόπι
Βραζουμε την ζαχαρη και το νερό για 5 λεπτά επειτα το αποσυρουμε
ρίχνουμε το μέλι μια φορά ανακατεμα και σε χαμηλή θερμοκρασία τα μελωνουμε αφού τα έχουμε τελειώσει βαζουμε επανω στα Μελομακαρονα λίγο μελι λιγη κανελιτσα και ψιλοκομμένο καρυδι
Η Συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!